Składniki
na porcję
- 200ml mleka ryżowego, naturalnego
- Kopiasta łyżeczka kakao bez cukru
- Łyżeczka cukru trzcinowego, brązowego
- Szczypta mielonego imbiru
Przygotowanie
Mleko wlewamy do garnuszka a na małe siteczko sypiemy sypkie składniki. Zaczynamy podgrzewać mleko i w tym czasie przelewamy raz po raz mleko przez sitko. W końcu wszystko się rozpuści a my unikniemy grudek.
Moja córcia uwielbia to kakao, które nazywa czekoladą na gorąco :)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Lubię kakao naturalne zamiast tego fabrycznie dasładzanego, w kórym więcej jest cukru niż kakao ;p
OdpowiedzUsuńto prawda. Prawdziwe kakao to tylko to niesłodzone, zawierające ponad 65% kakao.
UsuńKakao czy zwykłe, czy wegańskie zawsze jednakowo dobre ;D
OdpowiedzUsuńprawda :)
Usuńbrzmi rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńo! nie wpadłam na to, żeby użyć sitka... głupiutka, a dziwiłam się, że mam grudki ;)
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować połączenia kakao z imbirem ^^
chyba kakao to jeden z większych alergenów i nie bardzo zaleca się je matkom karmiącym...
OdpowiedzUsuńProsze Pani moze jakies konkrety dla wojska
OdpowiedzUsuńjakie są konkretne propozycje dla żołnierza na froncie
Raf
Muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńale tu pysznie na tym blogu :)
OdpowiedzUsuńdwojedopoprawki.blogspot.com