Składniki
Przygotowanie
Do mięsa wbijamy jajka i wsypujemy otręby i przyprawy. Cebulę siekamy i też dorzucamy do mięsa. Wyrabiamy kotlety. Na rozgrzaną oliwę kładziemy burgery i smażymy po obu stronach aż się zarumienią i puszczą soki. Wysmażamy i zjadamy :)
- 40-50dkg mielonego mięsa z indyka (u mnie udo)
- 2 jajka
- 1 cebula
- 3 łyżki otrębów (u mnie żytnie)
- 1 łyżeczka koperku
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Do mięsa wbijamy jajka i wsypujemy otręby i przyprawy. Cebulę siekamy i też dorzucamy do mięsa. Wyrabiamy kotlety. Na rozgrzaną oliwę kładziemy burgery i smażymy po obu stronach aż się zarumienią i puszczą soki. Wysmażamy i zjadamy :)
Kotlety są naprawdę pyszne. Udało mi się nawet nimi ostatnio częstować i częstowani byli zadowoleni z ich smaku :) Oczywiście przyprawić można według upodobań ALE zarówno na zimno jak i na ciepło polecam szczerze!
SMACZNEGO SIOSTRY!
Dietetyczne , a takie pyszne!!
OdpowiedzUsuńa ja wczoraj piekłam mielone, bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie lekkie burgery. Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńO fajnie burgery z owsianką:D
OdpowiedzUsuńdukan na oliwie, ale pyszne
OdpowiedzUsuń