Składniki
- 200ml puree z czarnej fasoli
- 6 łyżek mleka w proszku odtłuszczonego
- 3 jajka
- 3 łyżki migdałowych pałek
- 2 łyżki kakao odtłuszczonego bez cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 10 łyżek fruktozy (według upodobań zamiennie słodzik czy ksylitol)
Przygotowanie
Składniki mieszamy w misce. Pieczemy w foremce silikonowej przez 30-40 minut na 180 stopni. Potem wyłączmy piekarnik i zostawiamy na 30 minut. Wyjmujemy i studzimy w foremce. Po całkowitym ostygnięciu jemy Ciacho.
Ciacho jest fajne - jest słodkie, chrupiące, kształtne i ...tylko nasze!!! :P
SMACZNEGO SIOSTRY!
Można dostać kołatania kubków smakowych :D
OdpowiedzUsuńOj, oj! To pyszne jest :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie się piecze. :)
OdpowiedzUsuńWitam :) mam straszną ochotę zrobić ten placek :) mam pytanie czy jeżeli zdecyduje się na ksylitolu to również dodaje 10 łyżek?
OdpowiedzUsuń