TRIFLE W DWÓCH WERSJACH
FLAGOWY BRYTYJSKI DESER W ODCHUDZONEJ I ZDROWSZEJ WERSJI!
Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
WERSJA 1
Deserek jest wyraźnie waniliowo-serkowy. Ciasto utrzymuje się na spodzie. Syrop chrupie jak połamany lizak. Całość jest bardzo słodka.
WERSJA 2
...możemy również zrobić skorupkę.
Deserek smakuje jak waniliowy budyń. Kawałki wszędzie znajdującego się ciasta cytrynowego idealnie współgrają. To mój typ z obu wersji!
o matko, BOMBA !
OdpowiedzUsuńcóż za miłe słowa - zwłaszcza od Ciebie Szana! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny deser.
OdpowiedzUsuńMusi być przepyszne! Wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńpiękny deser i jakie słodkie zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńDeser na pewno pyszny, ale ja nie mogłam oderwać oczu od tego ślicznego dzieciątka :)
OdpowiedzUsuńdzieciątko rośnie i wciąż w kuchni mamie pomaga ;)
UsuńPopieram willy,deser pycha,a dzieciątko po prostu śliczniutkie;)
OdpowiedzUsuńChciałam zrobić ten deserek, w wersji drugiej, ale mam problem: kiedy mleko łączymy z żółtkami?
OdpowiedzUsuńMroczna Elfka
wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńboże nie wytrzymałabym tych 2h w lodówce! chyba zjadłabym od razu haha :)
OdpowiedzUsuńPost writing is also a excitement, if you be familiar with then you can
OdpowiedzUsuńwrite otherwise it is difficult to write.
Also visit my webpage - Kindergeburtstag Mannheim