Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

21.01.2012

PIZZA na otrębowym spodzie BEZ MĄKI

Składniki


OTRĘBOWY SPÓD
czyli pieczywo niemal razowe 


SOS POMIDOROWY
czyli puszka pomidorów z przyprawami gotowana aż do odparowania płynu


Na pizzę położyłam:
Pieczarki
Paprykę
Ogórka kiszonego


Zajadałam z 
SOSEM CZOSNKOWYM


Przygotowanie


Na spód nakładamy sos pomidorowy i ingrediencje. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Możemy z wierzchu skropić oliwą...jeśli możemy.




Spód jest cieplutki i mięciutki! Wszystko mega soczyste - aż byłam zaskoczona. Nie dałam rady całej - kawałek na zimno też mi smakował bardzo fajnie ;)

SMACZNEGO SIOSTRY!

6 komentarzy:

  1. Świetna propozycja! Uwielbiam pizze, kocham otręby, ich smak i właściwości:)
    Pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota! Zdrowy odpowiednik zwyczajnej pizzy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pizza idealna, lepsza niz ristorante ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. na pierwszej fazie zouth beach nie je sie otreb ;)

    OdpowiedzUsuń