Jakiś czas temu postanowiłam wypróbować gotowe makarony Konjac i bardzo długo czekały na swój czas. Przyleciałam do domu po treningu i musiałam coś wrzucić do brzuszka - okazało się że to dobre rozwiązanie - kluseczki gotowe w 2 minuty, do tego tuńczyk z puszki i ciut fantazji.
Składniki
- Opakowanie makaronu ryżowego Konjac
- Mała puszka tuńczyka w sosie własnym (12g białka)
- Łyżka oleju z ostropestu
- Sok z cytryny, czosnek niedźwiedzi, sól, czarny sezam, odrobina granatu, figa
Przygotowanie
Makaron szykujemy zgodnie ze wskazaniem na opakowaniu - przelewamy ciepłą wodą i gotowe. Olej mieszamy z sokiem cytryny i przyprawami. Można użyć ziół a najlepiej świeżych :) dodajemy ciut granatu, ja dodałam również figę - było słodko i pysznie.
Można dołożyć jajeczko na półtwardo - więcej białka i byłoby jeszcze pyszniej :)
Smacznego!
wygląda jak danie za milion dolarów :) szkoda tylko, że za ty makaronem nie przepadam ale bardzo fajnie to wyszło :)
OdpowiedzUsuńMakaron d...nie urywa ale czasem lepsze to niż znowu wafle gdy brak czasu ;-) dzieki!
UsuńCzy ja wiem czy to takie zdrowe
OdpowiedzUsuńWygląda jak danie z bardzo dobrej restauracji. Zdrowe i pożywne, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńKONJAK TO PRZECIEZ NIE MAKARON RYŻOWY
OdpowiedzUsuńLubię takie estetyczne potrawy ;)
OdpowiedzUsuńDzięki!
Usuń