Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

06.12.2011

WYTRAWNE BUŁECZKI bez mąki


Składniki

  • 200ml puree z fasoli (u mnie biała)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu bez cukru 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki białego pieprzu
  • 6-8 kawałków pomidora suszonego z oliwy
  • Kilka kaparów

Przygotowanie


Składniki mieszamy w misce. Pomidora oczywiście kroimy na mniejsze kawałki. Pieczemy w foremce do muffinek 35-40 minut w 180 stopniach.




Kolejna wersja bułeczek bez mąki do kanapki z serem czy wędliną. Pyszne, ciekawe w smaku i bardzo apetyczne w wyglądzie :)

SMACZNEGO SIOSTRY!

7 komentarzy: