grudnia 06, 2011

NA OSTRO i Z JAJEM



Składniki

  • 12 jajek przepiórczych
  • 24 kawałki krewetki z zalewy 
  • 1 łyżka czosnku granulowanego 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu light
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu chili pikantnego (u mnie Vifon) lub więcej w zależności jak ostro lubimy. Ja akurat nie przepadam i dla mnie ta ilość dawała ostry posmak. Dla "kopa" trzeba by było dać 3 łyżeczki.
  • Koperek do ozdoby.

Przygotowanie


Krewetki osuszamy i zasypujemy czosnkiem granulowanym - zostawiamy w miseczce w lodówce na noc. Jajeczka gotujemy, obieramy i kroimy w połóweczki. Na jajka nakładamy sos, na sos krewetkę i wbijamy wykałaczkę. Można ozdobić koperkiem. Bardzo smakowita i szybko znikająca zakąska gotowa :)



SMACZNEGO SIOSTRY!

1 komentarz:

Copyright © 2014 Blog Dietetycznie Siostro! , Blogger