Składniki
- 12 jajek przepiórczych
- 24 kawałki krewetki z zalewy
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu light
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka sosu chili pikantnego (u mnie Vifon) lub więcej w zależności jak ostro lubimy. Ja akurat nie przepadam i dla mnie ta ilość dawała ostry posmak. Dla "kopa" trzeba by było dać 3 łyżeczki.
- Koperek do ozdoby.
Przygotowanie
Krewetki osuszamy i zasypujemy czosnkiem granulowanym - zostawiamy w miseczce w lodówce na noc. Jajeczka gotujemy, obieramy i kroimy w połóweczki. Na jajka nakładamy sos, na sos krewetkę i wbijamy wykałaczkę. Można ozdobić koperkiem. Bardzo smakowita i szybko znikająca zakąska gotowa :)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Bardzo efektownie wygladaja - w sam raz na impreze!
OdpowiedzUsuń