Składniki
Spód
- 200ml puree fasoli
- 6 łyżek otrąb owsianych
- 6 łyżek mleka w proszku odtłuszczonego
- 3 jajka
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/8 łyżeczki soli
Sos pomidorowy
- 3 pomidory z puszki bez skórki
- 3 łyżki "płynu" spod pomidorów
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- Garstka świeżej bazylii
- Ząbek czosnku
- 1/8 łyżeczki białego pieprzu
Na pizzę położyłam
- Parówkę z szynki
- Starty ser light
- Kilka oliwek
- Kilka ząbków czosnku
Przygotowanie
Spód przygotowujemy mieszając składniki i piekąc w okrągłej foremce 30 minut w 180 stopniach. Potem wyłączamy piekarnik i czekamy 20 minut. Wyjmujemy i stygnie w foremce. Ja oczywiście taki spód wczorajszego wieczoru już miałam gotowy :)
Zrobić sos to chwila - wszystkie składniki do garnuszka i powolutku doprowadzamy do wrzenia. Rozgniatamy pomidory, przeciskamy czosnek przez praskę i gotowe. Wykładamy na spód nawet gorący!
Potem nakładamy na pizzę co tam w lodówce jest. Pieczemy 20-25 minut na 200 stopni i...WCINAMY!
Do tego nocnego podjadania zainspirowała mnie PYZA...pozdrawiam Kochana! ;)
SMACZNEGO SIOSTRY!!
wygląda prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie po wyróżnienie, jeśli masz ochotę puść zabawę dalej. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy! To już nasze drugie wyróżnienie! Myślę, że musimy zrobić zebranie i na pewno puścimy zabawę dalej ;)Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńZróbmy zebranie! zróbmy!!!
OdpowiedzUsuńa dlaczego nocne?
Witam, mam pytanie ;)
OdpowiedzUsuńChodzi o fasole z puszki? nic z nia nie robic? czy to ma byc puree?
oczywiście jak zawsze, z fasoli przygotowujemy puree. Może być zawartość jednej puszki.
Usuńdziekuje pieknie;)
Usuńile ona ma kcal?
OdpowiedzUsuń