Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

27.09.2011

BAZA WARZYWNA gulasz z cukinii


Składniki 
na 4 porcje
  • 3 niewielkie cukinie
  • 1 średni por
  • 3 łyżki solidne (nawet kopiaste, jak ktoś lubi) koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz i sól do smaku



Przygotowanie


Cukinie pokroić w plastry. Pora pokroić w kostkę. Wrzucić do jednego garnka razem z pozostałymi składnikami. Zalać wodą tak aby nie zakrywała warzyw - powinna być poniżej warzyw. Dusić tak długo aż cukinia się rozpadnie a wywar stanie się gęsty. Wtedy dodać koncentrat pomidorowy ze słoika i przyprawy. Zagotować. Gotowe.


Podawać jako sos lub jeść np. z kurczakiem podsmażonym na oliwie. Można również jeść w miseczce samo - jako ratatouille.



SMACZNEGO SIOSTRY!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam, mogę rąbać na okrągło ;) i to bezkarnie...:)
    Kolejny mega przepis, pozdrawiaaaaaaam bardzo mocno/ magbeth

    OdpowiedzUsuń