BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI
Składniki
- 100g mąki jaglanej
- 15g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 300ml mleka, u mnie krowie
- Szczypta soli
- 20g masła lub oleju kokosowego roztopionego
Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszam mikserem. Nagrzewam patelnię i na gorącą leję porcję ciasta rozprowadzając po całej patelni. Po minucie powinno już odchodzić i można poruszać naleśnikiem. Smażę z obu stron i powtarzam do skończenia masy :)
Polecam,
Ania.
Wow, co za oryginalny przepis - jestem pewna, że jest pyszny!
OdpowiedzUsuńNo no, takiego czegoś zdecydowanie się nie spodziewałam :D
OdpowiedzUsuńNiestety naleśniki się łamią i zdecydowanie nie przypominają tych że zdjęcia.
OdpowiedzUsuńBardzo mi przykro. Może to też kwestia ilości tłuszczu na którym się smaży, może wielkości jajka...Jeśli się łamią to ja bym dodała więcej skrobi ziemniaczanej i więcej mleka lub zrobiła na wodzie mineralnej.
UsuńNiestety tak czasem jest, że nie zawsze wychodzi :( Proszę się nie poddawać! Skoro pierwsze naleśniki nie wyszły to proszę pokombinować z ciastem.
ale super tutaj jest polecam !
OdpowiedzUsuń