Dietetycznie Siostro!

05.01.2017

A CZY TY ZNASZ JUŻ NOWE WARZYWO KALEROSSE??



Bliskość z naturą daje naszemu życiu niezwykły smak. Głęboko wierzę, że to co pochodzi z tradycyjnych upraw polowych, ma realną moc i dba o nasze zdrowie oraz samopoczucie.

Poznajcie kalerosseTM - nowe warzywo, które powstało w oparciu o naturalną metodę upraw. Łączy w sobie to co najlepsze ma brukselka i jarmuż.
Zapraszam Was do skosztowania pysznej Fritatty, która została zaprojektowana przeze mnie tak, aby wybuchać w ustach i wzmacniać organizm!


Składniki

  • Pół opakowania kalerosseTM Fit&Easy - kliknij a dowiesz się więcej o tym warzywie
  • 6 jaj
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • łyżka kurkumy w ziarnach
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól, u mnie himalajska od zawsze :)
Przygotowanie

  • Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę i poszatkowany czosnek, gdy się zrumieni dorzucić kurkumę i kalerosseTM. Lekko ostudzoną zawartość patelni wyłożyć na sylikonową formenkę i zalać rozkłóconymi, posolonymi jajkami. Wszystko wymieszać tak aby było najlepiej pokryte jajeczna masą, albo w niej wymazane :)
  • Piec na 160 stopni około 30 minut - patrząc czy nic z wierzchu się nie przypieka.

Ta fritatta jest bardzo wytrawna, można do niej dodać jakiś jogurtowy sos, aby ją ciut "zmiękczyć w smaku". Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wygląda genialnie i dziękuję za informację o tym nowym produkcie. Bedę musiał go spróbować.

    OdpowiedzUsuń