Bliskość z naturą daje naszemu życiu niezwykły smak. Głęboko wierzę, że to co pochodzi z tradycyjnych upraw polowych, ma realną moc i dba o nasze zdrowie oraz samopoczucie.
Poznajcie kalerosseTM - nowe warzywo, które powstało w oparciu o naturalną metodę upraw. Łączy w sobie to co najlepsze ma brukselka i jarmuż.
Zapraszam Was do skosztowania pysznej Fritatty, która została zaprojektowana przeze mnie tak, aby wybuchać w ustach i wzmacniać organizm!
Składniki
- Pół opakowania kalerosseTM Fit&Easy - kliknij a dowiesz się więcej o tym warzywie
- 6 jaj
- 4 ząbki czosnku
- cebula
- łyżka kurkumy w ziarnach
- łyżka oleju kokosowego
- sól, u mnie himalajska od zawsze :)
Przygotowanie
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę i poszatkowany czosnek, gdy się zrumieni dorzucić kurkumę i kalerosseTM. Lekko ostudzoną zawartość patelni wyłożyć na sylikonową formenkę i zalać rozkłóconymi, posolonymi jajkami. Wszystko wymieszać tak aby było najlepiej pokryte jajeczna masą, albo w niej wymazane :)
- Piec na 160 stopni około 30 minut - patrząc czy nic z wierzchu się nie przypieka.
Mniam. Wygląda to genialnie!
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie i dziękuję za informację o tym nowym produkcie. Bedę musiał go spróbować.
OdpowiedzUsuń