Składniki
na 7 muffin
- 200g mąki typu graham 1850
- 240g bananów (ważonych po obraniu)
- 100ml mleka ryżowego naturalnego bez cukru
- 1/2 łyżeczki wanilii w proszku
- 10ml stewi w płynie
- Łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
Przygotowanie
Mąkę mieszamy z sodą. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do mąki, dolewamy oliwę, mleko i mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy reższtę składników, mieszamy i napełniamy sylikonowe foremki. Pieczemy przez 25-30 minut na 180 stopni. GOTOWE.
Bułeczki są lekko słodkie, takie śniadaniowe i najfajniej by smakowały z jakimś dżemikiem tudzież powidełkami. Dziewczynki były zachwycone, a szczególnie Nina - najbardziej jej przypadły do gustu. Co jest mega komplementem zwłaszcza, że Nina jest dość wymagającą dziewczynką w sprawach pożywienia.
SMACZNEGO SIOSTRY!
pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNo mam nadzieję, że nie tylko dla Ninki :D
OdpowiedzUsuńo super przepis, własnie się zastanawiałam co ja zrobię z kiscią dojrzewających zbyt szybko piegowatych bananów, a ten przepis jest wprost idealny dla moich weganskich ciągotek :) dzięki
OdpowiedzUsuńach, ale mam tez pytanie, czy zwykłe ba!nany sie nadadzą czy musze gdzies zacząć szukac jakis takis dziwnych banaNNków? ;)
OdpowiedzUsuńświetnie wygladają, na początku myślałam, że to przepis na jakieś buły, a tu takie świetne muffiny :P które w sumie można potraktować jak bułki, nadziewając je czymś słodkim jak sama stwierdziłaś
OdpowiedzUsuńte babeczki są świetne , nie dość ,że pyszne to jeszcze takie zdrowe ;)
OdpowiedzUsuńNinka, ale ma dobrze!
OdpowiedzUsuńja też chcę takie bananki :p
To myślę ,że i mi by posmakowały :)
OdpowiedzUsuńwidac, ze smakowaly ;D
OdpowiedzUsuńale super przepis. :)
OdpowiedzUsuńNinka wygląda na usatysfakcjonowaną ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńdlaczego przepis jest w kategorii bez mąki?
OdpowiedzUsuńNina i Natalia? cudnie :3
OdpowiedzUsuń