Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

10.07.2012

AAAAAby sałata BOKIEM nie WYSZŁAAAA



Składniki
wartość kaloryczna liczona dla 4 sałatek z posypką
  • Garść nasion słonecznika
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta chili w proszku



moja sałatka

  • 1/2 sałaty lodowej
  • 2 pomidory
  • jajko
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego bez cukru, 1,5% tłuszczu
  • garstka koperku świeżego
  • sól, pieprz







Przygotowanie


Na patelnię wsypujemy słonecznik i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy oliwę i chili. Podgrzewamy mieszając aż się wszystko zrumieni. GOTOWE!



Posypką posypujemy sałatki. 


Posypka taka ratuje mi życie, gdyż przyjemnie chrupiąc i cudnie smakując odwraca moją uwagę od tego...
 że ZNOWU jem sałatę!!!!


SMACZNEGO SIOSTRY!

5 komentarzy:

  1. ojacie, świetne te ziarna słonecznika

    OdpowiedzUsuń
  2. Też tak robię:) I to często. Ja łyżkę do sałatki a mąż małą miskę do żołądka:D (tj, ziarna z miski;))

    OdpowiedzUsuń
  3. biore to biore to na obiadek:) wygląda smakowicie:D

    OdpowiedzUsuń
  4. llllluuuuuubię Twoje posypkiiiiiiii Anno!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. takie pierdu dodatki ale jakże smakowite! :)

      Usuń