- Mała kapusta pekińska
- Łyżka curry
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- Opcjonalnie jogurt naturalny, jakieś 3-4 łyżki
- Sól do smaku (lub bez soli)
Przygotowanie
Kapustę kroimy i wrzucamy do garnuszka. Podlewamy wodą do połowy ilości kapusty. Zagotowujemy. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Jeśli chcemy zaciągnąć jogurtem to musimy kapustę całkiem ostudzić a następnie dodać jogurtu i ponownie podgrzać na małym ogniu. GOTOWE.
Kolejny sposób na pekinkę - ile jeszcze ich będzie?
To jest dobry dodatek do mięsa - kapusta curry. Ale można zjeść ją osobno jako standardowy kapuściany zapychacz tylko w wersji curry i na ciepło :)
To jest dobry dodatek do mięsa - kapusta curry. Ale można zjeść ją osobno jako standardowy kapuściany zapychacz tylko w wersji curry i na ciepło :)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz