Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

12.06.2012

pekinka na...och! TYSIĘCZNY SPOSÓB!



Składniki
  • Mała kapusta pekińska
  • Łyżka curry
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Opcjonalnie jogurt naturalny, jakieś 3-4 łyżki
  • Sól do smaku (lub bez soli)







Przygotowanie

Kapustę kroimy i wrzucamy do garnuszka. Podlewamy wodą do połowy ilości kapusty. Zagotowujemy. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Jeśli chcemy zaciągnąć jogurtem to musimy kapustę całkiem ostudzić a następnie dodać jogurtu i ponownie podgrzać na małym ogniu. GOTOWE.


Kolejny sposób na pekinkę - ile jeszcze ich będzie?
To jest dobry dodatek do mięsa - kapusta curry. Ale można zjeść ją osobno jako standardowy kapuściany zapychacz tylko w wersji curry i na ciepło :)

SMACZNEGO SIOSTRY!

0 komentarze:

Prześlij komentarz