Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

12.06.2012

totalny PASZTET NA tej DIECIE!



Składniki
  • 40dkg mięsa mielonego (u mnie szynka wieprzowa)
  • 4-5 łyżek puree z fasoli (u mnie biała)
  • Pół czerwonej papryki
  • 2 nieduże cebule
  • 2 jajka
  • Łyżka słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu białego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej


Przygotowanie

Mięso ugniatamy w misce z jajkami, zmieloną fasolą i przyprawami. Cebulkę i paprykę kroimy w kosteczkę, dorzucamy do mięsa i mieszamy. Teraz tworzymy jakąś formę z naszego mięsa - u mnie powstał kopiec, u Was może być to tradycyjny, podłużny pasztet. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy na 160-170 stopni przez 45-50 minut. Po wyjęciu z pieca zdejmujemy ze spodu mięsa wydzielone płyny, przekładamy na talerz do ostygnięcia.



My pałaszowałyśmy ten pasztet ze świeżym ogórkiem i fasolowym pieczywem. Wszystkie trzy - Linka, Rena i ja. I dobre to było, oj dobre :)


SMACZNEGO SIOSTRY!

0 komentarze:

Prześlij komentarz