Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

11.02.2012

Wskocz PULPECIKU do mego SOSIKU!

Składniki
250g mielonego mięsa z indyka 
1 jajko
5 łyżek otrębów owsianych
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu białego
1 ząbek czosnku
1/2l bulionu (u mnie wywar z włoszczyzny)
2 łyżki koncentratu pomidorowego








Przygotowanie


Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Dodajemy otręby i mieszamy na gładką masę. Bulion zagotowujemy i rozprowadzamy w nim koncentrat. Zostawiamy na małym ogniu. Mokrymi rękami (zmoczonymi zimną wodą) formujemy małe pulpety i wrzucamy delikatnie do gorącego bulionu. Gotujemy na małym ogniu (tak żeby nie bulgotało) przez 20 minut. GOTOWE!


Smaczniutkie i leciutkie pulpeciki - polecam na obiad lub kolację! :)

SMACZNEGO SIOSTRY!

2 komentarze: