Składniki
Przygotowanie
Składniki mieszamy i wylewamy do foremki. Nakładamy rodzynki i pieczemy przez 25-30 minut na 180 stopni. Szybciej się nie da! GOTOWE!
- 200ml puree z fasoli (u mnie biała)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 łyżka aromatu cytrynowego
- 1 łyżka słodziku w płynie
- garść dużych jasnych rodzynek
Przygotowanie
Składniki mieszamy i wylewamy do foremki. Nakładamy rodzynki i pieczemy przez 25-30 minut na 180 stopni. Szybciej się nie da! GOTOWE!
Placek z rodzynkami na osłodę dla tych co pączków sobie odmawiają...a może dla tych co odmawiają sobie drugiego, trzeciego, czwartego.....
SMACZNEGO SIOSTRY!
w jakim stopniu smak fasoli jest wyczuwalny?
OdpowiedzUsuńbardzo zabawne pytanie! :) spróbuj i daj znać w jakim stopniu jest wyczuwalny ;)
Usuńkiedyś pytałam ile z 200 ml wychodzi gram i mówiłaś, że kiedyś to dla mnie sprawdzisz... postanowiłam się więc przypomnieć ;D albo np. powiedz mi jeśli możesz ile to wyjdzie w szklance ? cała szklanka, 3/4 ? Albo np. ilu gramowej puszki fasolki używasz ?
OdpowiedzUsuńzwykle szklanki mają 250 ml
OdpowiedzUsuńszklanka z arkoroku - taka gruba, brązowa lub przezroczysta ma 200 ml
na puszce zazwyczaj jest około 400 g w tym około 220 - 240 g fasoli
ja robię z puszki fasoli
przed zmieleniem wydaje się jej więcej po zmieleniu jest to około 200 ml
co Ty Aniu na to???
jestem na TAK :) 200ml puree = 1 puszka fasoli!
Usuńboskie ;))
OdpowiedzUsuńsłodki? na pewno!
OdpowiedzUsuńale chociaż nie tłusty, baardzo smakowity ;]
po klęsce z serowymi babeczkami, zachwyciłam się tym plackiem, dzięki!!:)
OdpowiedzUsuńJak wygląda taka biała fasola (chodzi mi opoakowanie)? Pokażesz na googlu grafice czy coś?
OdpowiedzUsuńBiała fasola jasiek z puszki lub słoika zmielona lub zblenderowana.
Usuńhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=285166064924136&set=a.285165338257542.63629.115601425213935&type=3&theater