Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

17.02.2012

A TO ZNACIE?

Składniki

  • Główka sałaty (u mnie lodowej) 
  • Około szklanki jogurtu naturalnego max 3% tłuszczu
  • 1 łyżeczka słodziku w płynie















Przygotowanie
Sałatę kroimy lub rwiemy - jak lubimy. Jogurt mieszamy na gładko ze słodzikiem i polewamy nim sałatę. GOTOWE.




U mnie w domu taka sałata pojawia się od zawsze - do pieczonego kurczaka lub do kotletów ale przypadkowo okazało się, że niewiele moich koleżanek zna ten smak 
- a Wy?

SMACZNEGO SIOSTRY!

10 komentarzy:

  1. i kwasek cytrynowy trzeba dodać!!!

    i to jest najpyszniejsza sałata pod słońcem :) tylko taką jem

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam uwielbiam uwielbiam tak!
    dodaje właśnie jeszcze sok z cytryny i kapkę sosu sojowego:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam :) Ale sos sojowy?! Ale z Ciebie eksperymenciara!

      Usuń
  3. taktak!!! sok z cytryny a w sezonie posiekany koperek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na koperek namawiać mnie nie trzeba! - spróbuję! ;)

      Usuń
  4. dobra alternatywa dla tej ze śmietana- klasyka ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie jutro na obiad, do pieczonego kurczaka. Być może w towarzystwie ogórka i szczypiorku. Świeżo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Żenada.. wstyd taki "przepis" umieszczać na blogu. Proponuję dodać jeszcze jak ugotować jajko na miękko, bo przecież nikt nie zna takich tajników, pozazdrościć.

    OdpowiedzUsuń
  7. no tak... zawsze jakiś maruder się znajdzie

    OdpowiedzUsuń