Składniki
Przygotowanie
Puree mieszamy z jajkami, proszkiem i słodzikiem na jednolitą masę. Potem dodajemy resztę składników w tym czekoladę oczywiście pokrojoną na desce na kawałeczki. Masę mieszamy i zaczynamy formować ciacha za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty. Ciastek wychodzi 22. Kładziemy je na papier do pieczenia i pieczemy 20 minut w nagrzanym na 180 stopni piekarniku. Możemy je zostawić do ostygnięcia w środku.
- Szklanka puree z fasoli (u mnie biała)
- 2 jajka
- 1 łyżka słodziku do pieczenia w płynie
- 6 łyżek płatków owsianych górskich
- 4 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Pół tabliczki gorzkiej czekolady (u mnie 70% kakao)
Przygotowanie
Puree mieszamy z jajkami, proszkiem i słodzikiem na jednolitą masę. Potem dodajemy resztę składników w tym czekoladę oczywiście pokrojoną na desce na kawałeczki. Masę mieszamy i zaczynamy formować ciacha za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty. Ciastek wychodzi 22. Kładziemy je na papier do pieczenia i pieczemy 20 minut w nagrzanym na 180 stopni piekarniku. Możemy je zostawić do ostygnięcia w środku.
To ulubione ciastka moje i mojej córki...nic dziwnego - przecież są z czekoladą :)
PYCHA!
SMACZNEGO SIOSTRY!
piękne te ciacha ;]
OdpowiedzUsuńJakie apetyczne ciasteczka, musze wyprobować koniecznie!!!
OdpowiedzUsuńlubimy lubimy ^^
OdpowiedzUsuńFajne, muszę dzieciom zrobić.
OdpowiedzUsuńświetne :) ale powiem szczerze że ta fasola to mnie zadziwiła trochę :)
OdpowiedzUsuńCzy one są takie hm, kruche? Wyglądają rewelacyjnie, chyba będzie to pierwszy przepis z fasoli, który wypróbuję (dopiero ostatnio się na ten wynalazek natknęłam). ;)
OdpowiedzUsuńCiastka nie są miękkie ale to nie jest kruchość tak jak w ciastkach z mąki i margaryny
UsuńI jeszcze jedno pytanko, czy można używać do tych słodkich wypieków fasoli z puszki? Czy jednak ona jakaś słona jest i trzeba suchą kupić (jak wtedy przyrządzić? ugotować i z tego zrobić puree?), z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMożna używać fasoli z puszki też - ja nie widzę różnicy w smaku.
UsuńSuchą fasolę moczymy na 12 godzin, gotujemy około 2 a potem mielimy, blendujemy lub ugniatamy.
Pozdrawiam!
Świetnie wyglądają, muszę spróbować przygotować. Dziękujemy za poświęcony czas i kolejny dobry przepis.
OdpowiedzUsuń