Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

03.01.2012

POMARAŃCZE i CHRZAN? - PYCHA, mówię Wam!



Składniki

  • Dla 2 osób
  • 1 duża pomarańcza
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 
  • 2 łyżki majonezu light
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego 0% bez cukru
  • 1/8 łyżeczki białego pieprzu
  • 1/8 łyżeczki ostrej papryki

Przygotowanie


Pomarańczę obrać i pokroić na niewielkie kawałki. W miseczce wymieszać chrzan, majonez i jogurt z przyprawami. Teraz połączyć to z pomarańczami. Całość wymieszać - dressing gotowy!




Podałam z pekinką :) - 5 liści pekińskiej kapusty pokroiłam i wymieszałam z połową szczypioru z dymki. Do tego dodałam połowę dressingu pomarańczowo-chrzanowego. Wyszła porządna, obiadowa porcja sałaty :)




A smak? Rewelacja - sama jestem zaskoczona, że pomarańcze z chrzanem tak fajnie się komponują!

SMACZNEGO SIOSTRY!

5 komentarzy:

  1. Bardzo interesujące połączenie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Wierzę i nie mam wątpliwości:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  4. dziwne połączenie :D ale może warto zaryzykować :D zapraszam do mnie :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawe połączenie, na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń