Składniki
Przygotowanie
Warzywa kroimy, wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
- Mała biała kapusta (ok 1kg)
- Duża pietruszka
- 2 cebule
- 5 łyżek koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
- 1/8 łyżeczki białego pieprzu
- 1/3 łyżeczki soli
Przygotowanie
Warzywa kroimy, wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Istnieją dziesiątki wariacji na temat zupy kapuścianej - z dodatkiem papryki, bez koncentratu lub z pomidorami z puszki. Ja przygotowałam taką wersję na szybko z tego co miałam w lodówce. Wiadomo, że smakiem taka zupa nie powala jest tylko zapychaczem brzucha...ale czasem i takiego zapychacza dobrze mieć w lodówce, tym bardziej, że taka zupa nie popsuje się przez cały tydzień a nawet i jeden dzień dłużej ;)
SMACZNEGO SIOSTRY!
o nie - byłam na diecie kapuścianej, wytrzymałam cały tydzień, i na kapustę już od pół roku patrzeć nie mogę
OdpowiedzUsuń