Dietetycznie Siostro!

14.01.2012

kapuściany ZAPYCHACZ

Składniki

  • Mała biała kapusta (ok 1kg) 
  • Duża pietruszka
  • 2 cebule
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
  • 1/8 łyżeczki białego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki soli







Przygotowanie


Warzywa kroimy, wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości. 


Istnieją dziesiątki wariacji na temat zupy kapuścianej - z dodatkiem papryki, bez koncentratu lub z pomidorami z puszki. Ja przygotowałam taką wersję na szybko z tego co miałam w lodówce. Wiadomo, że smakiem taka zupa nie powala jest tylko zapychaczem brzucha...ale czasem i takiego zapychacza dobrze mieć w lodówce, tym bardziej, że taka zupa nie popsuje się przez cały tydzień a nawet i jeden dzień dłużej ;)

SMACZNEGO SIOSTRY!

1 komentarz:

  1. o nie - byłam na diecie kapuścianej, wytrzymałam cały tydzień, i na kapustę już od pół roku patrzeć nie mogę

    OdpowiedzUsuń