Składniki:
1 średniej wielkości młoda cukinia
2 małe czerwone papryki
1 żółta papryka
1 duża cebula
bulion
15 dag żółtego sera
1 jajko
cząber
oliwa z oliwek
sól i pieprz
Przygotowanie
Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i smażymy warzywa stopniowo podlewając wodą. Gdy lekko zmiękną przyprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dusimy i dodajemy cząber. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na talerzyku roztrzepujemy jajko i dodajemy ser. Masę dokładnie mieszamy i małą łyżeczką wrzucamy do zupy.
Smacznego!!
o łał! To wspaniały rozgrzewający bukiet smaków! Aż mi się zachciało zupki! :)
OdpowiedzUsuńCiekawa i apetyczna zupa - już sama jej kolor działa rozgrzewająco.
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń