października 26, 2011

TRIFFLE LIGHT czyli bomba kaloryczna JUŻ NIE TUCZY!


TRIFLE W DWÓCH WERSJACH


FLAGOWY BRYTYJSKI DESER W ODCHUDZONEJ I ZDROWSZEJ WERSJI!


Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.

Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.

Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.

W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu. 

W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.




W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.


WERSJA 1




Deserek jest wyraźnie waniliowo-serkowy. Ciasto utrzymuje się na spodzie. Syrop chrupie jak połamany lizak. Całość jest bardzo słodka.



WERSJA 2
...możemy również zrobić skorupkę.




Deserek smakuje jak waniliowy budyń. Kawałki wszędzie znajdującego się ciasta cytrynowego idealnie współgrają. To mój typ z obu wersji!




12 komentarzy:

  1. cóż za miłe słowa - zwłaszcza od Ciebie Szana! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być przepyszne! Wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. piękny deser i jakie słodkie zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser na pewno pyszny, ale ja nie mogłam oderwać oczu od tego ślicznego dzieciątka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzieciątko rośnie i wciąż w kuchni mamie pomaga ;)

      Usuń
  5. Popieram willy,deser pycha,a dzieciątko po prostu śliczniutkie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chciałam zrobić ten deserek, w wersji drugiej, ale mam problem: kiedy mleko łączymy z żółtkami?
    Mroczna Elfka

    OdpowiedzUsuń
  7. boże nie wytrzymałabym tych 2h w lodówce! chyba zjadłabym od razu haha :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Post writing is also a excitement, if you be familiar with then you can
    write otherwise it is difficult to write.

    Also visit my webpage - Kindergeburtstag Mannheim

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Blog Dietetycznie Siostro! , Blogger