Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

03.10.2011

SYCĄCE PULPETY w gulaszu z cukinii



Składniki

  • 1/2 kg mielonego mięsa 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 1 łyżeczka przyprawy do spagetti bolognese 
  • 1/2 kostki rosołowej Winiary mniej tłuszczu, mniej soli
  • Sól, pieprz

Składniki i przygotowanie bazy warzywnej z cukinii znajdziesz TUTAJ


Same pulpety są przygotowane zgodnie z dietą Dukana. Bez dodatków można je jeść na I fazie. Z warzywami na II. 


Przygotowanie


Mięso zmieszać z resztą składników. Około litra wody zagotować z kostką rosołową. Formować pulpety i wrzucać do gotującej się wody z kostką. Gotować na małym ogniu do pół godziny. Przełożyć do gulaszu warzywnego lub podawać z warzywnym gulaszem z cukinii.


Dzięki przyprawie do spagetti pulpety nabierają wyjątkowego smaku a gulasz z cukinii zapewnia im soczystość.



SMACZNEGO SIOSTRY!

0 komentarze:

Prześlij komentarz