Składniki
- Dwie piersi z kury
- 1 puszka fasoli
- 4 łyżki groszku zielonego z puszki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Liść sałaty
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- Sól
Przygotowanie
Mięso kroimy wzdłuż przez środek i rozbijamy aby uzyskać jak największą powierzchnię. Na folii aluminiowej przykładamy mięso do siebie aby utworzyć długi "dywanik", który później zwiniemy. Solimy i smarujemy koncentratem pomidorowym - tak jak chleb smaruje się masłem. Na posmarowane koncentratem mięso kładziemy liść sałaty lub więcej - tak aby zakryć całą powierzchnię.
Farsz przygotowujemy rozgniatając ubijaczką do ziemniaków fasolę z puszki i mieszając z przyprawami i groszkiem. Farsz wykładamy na liść sałaty.
Tak posmarowane mięso zwijamy w roladę pomagając sobie folią aluminiową. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w folii 40 minut na 180˚.
Dzięki koncentratowi rolada nie jest sucha i ma wyraźnie pomidorowy smak. Fasola zaś sprawi, że posiłek będzie syty. Podawać z warzywami.
SMACZNEGO SIOSTRY!
zrobilam wczoraj na obiad :) przepyszne :)
OdpowiedzUsuńznalazlam Wasz blog przypadkiem kilka tygodni temu i gotuje z przepisow praktycznie codziennie. Kocham Was siostry!!!
Tadimalka
Cudnie! Bardzo nas to cieszy!
UsuńMy też kochamy ;)))
Dziś tutaj trafiłam, rewelacja! Od 4 tygodni stosuję dietę bez węglowodanową. Już brakowało mi pomysłów. Tutaj cała ich masa! Już wieczór, brakuje mi niektórych składników ale jutro z rana pędzę do sklepu i gotuję. A! zrobiłam roladę z kurczaka, ale zamiast piersi dałam udko, bo takie akurat miałam w rosole. Pycha! Wielkie dzięki. Roma
OdpowiedzUsuńbardzo mi miło - zapraszam częściej na obiad ;)
Usuń