Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

03.10.2011

ROLADA Z FASOLĄ zamiast ziemniaków




Składniki

  • Dwie piersi z kury
  • 1 puszka fasoli
  • 4 łyżki groszku zielonego z puszki 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • Liść sałaty
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • Sól

Przygotowanie


Mięso kroimy wzdłuż przez środek i rozbijamy aby uzyskać jak największą powierzchnię. Na folii aluminiowej przykładamy mięso do siebie aby utworzyć długi "dywanik", który później zwiniemy. Solimy i smarujemy koncentratem pomidorowym - tak jak chleb smaruje się masłem. Na posmarowane koncentratem mięso kładziemy liść sałaty lub więcej - tak aby zakryć całą powierzchnię. 
Farsz przygotowujemy rozgniatając ubijaczką do ziemniaków fasolę z puszki i mieszając z przyprawami i groszkiem. Farsz wykładamy na liść sałaty.
Tak posmarowane mięso zwijamy w roladę pomagając sobie folią aluminiową. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w folii 40 minut na 180˚.



Dzięki koncentratowi rolada nie jest sucha i ma wyraźnie pomidorowy smak. Fasola zaś sprawi, że posiłek będzie syty. Podawać z warzywami.

SMACZNEGO SIOSTRY!

4 komentarze:

  1. zrobilam wczoraj na obiad :) przepyszne :)

    znalazlam Wasz blog przypadkiem kilka tygodni temu i gotuje z przepisow praktycznie codziennie. Kocham Was siostry!!!

    Tadimalka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cudnie! Bardzo nas to cieszy!
      My też kochamy ;)))

      Usuń
  2. Dziś tutaj trafiłam, rewelacja! Od 4 tygodni stosuję dietę bez węglowodanową. Już brakowało mi pomysłów. Tutaj cała ich masa! Już wieczór, brakuje mi niektórych składników ale jutro z rana pędzę do sklepu i gotuję. A! zrobiłam roladę z kurczaka, ale zamiast piersi dałam udko, bo takie akurat miałam w rosole. Pycha! Wielkie dzięki. Roma

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo mi miło - zapraszam częściej na obiad ;)

      Usuń