Składniki:
1 czerwona papryka
20 kostek koziego sera
pół paczki rukoli
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
pieprz i sól
1 czerwona papryka
20 kostek koziego sera
pół paczki rukoli
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
pieprz i sól
Przygotowanie:
Paprykę myjemy, dzielimy na części i usuwamy gniazdo nasienne. Następnie wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 min. Gdy papryka ostygnie kroimy ją w kosteczkę. Rukolę myjemy i układamy na talerzu. Na wierzch rozsypujemy pieczoną paprykę oraz kostki sera koziego. Całość solimy, pieprzymy, polewamy oliwą oraz octem balsamicznym.
SMACZNEGO!!!
Uwielbiam rukolę - na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńKocham rukole, kocham kozi ser!
OdpowiedzUsuńcudne połączenie!!na pewno zrobię!!!
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń