Składniki
- 25 dkg mięsa mielonego wołowego
- 25 dkg mięsa mielonego z indyka
- 9 przepiórczych jajek
- 1 jajko kurze
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- Pół łyżeczki soli
Przygotowanie
Jajeczka przepiórcze gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupek. Mięso wyrabiamy z jajkiem kurzym, solą i ziołami. Jajeczka zawijamy w mięso - po trzy sztuki. Wstawiamy do nagrzanego na 180˚ piekarnika na kratkę do pieczenia - tak aby z mięsa swobodnie spływał tłuszcz. Przekręcamy mięso parę razy. Po 35 minutach zwiększamy temperaturę do 200˚ i pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z sosem w całości lub krojone aby wyeksponować zapieczone jajeczka. Ja podałam z sosem z grzybami i sezamem.
SMACZNEGO SIOSTRY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz