Placuszki to temat rzeka, a u mnie w domu jedna z najczęściej przygotowywanych przekąsek, śniadań i kolacji. Bo jak nic nie ma w domu to zawsze można zrobić placuszki! Dzieci za nimi przepadają, a dla mnie to najważniejsze. Dodatkowo wiem, że są zdrowe i pożywne - nic więcej nie trzeba. Łapcie kolejny pomysł na bezglutenowe przysmaki :)
Składniki
- 110g mąki jaglanej
- 30g mąki ziemniaczanej
- 2 jaja
- 7 łyżek mleka kokosowego (wymieszanego)
- 2 jabłka, ale mogą być inne owoce
Przygotowanie
Składniki miksujemy a owoce kroimy i mieszamy z masą. Możemy dosłodzić ciut ksylitolem do smaku. I już - to takie proste :)
Smacznego :)
Ania
Uwielbiam dania typu Gdy w lodowce pusto! Poniewaz nie sztuka gotowac z całej gamy produktów a wlasnie minimalizm pobudza kulinarna wyobraźnie! Mniam !
OdpowiedzUsuńtak jest :) dzięki!
UsuńJa zazwyczaj nie mam w lodówce mleka kokosowego, ale widzę, że chyba należy to zmienić :) A placuszki zawsze spoko na obiad, smażyłam sobie ostatnio w multicookerze na szybkiego do pracy. Dobrze, że ten sprzęt mi odlicza czas i nic nie przypalę, bo wiadomo jak to przy szykowaniu się do pracy, wszystko w biegu.
OdpowiedzUsuńFakt, mleko kokosowe nie jest standardowym wyposażeniem :) Można je zmienić na jogurt na przykład. A co do multicookera to również uwielbiam <3
UsuńCo ostatnio upichciłaś, może podzielisz się pomysłami? :)
OdpowiedzUsuńMniam! Placki są zawsze! Łącznie z zsiadłym mlekiem, jak się nie zdąży wypić :D:D:D:D
OdpowiedzUsuń