Te muffinki są boskie na deser, na śniadanie, przekąskę. Są wprost przepyszne!
Składniki
na 6 muffinek
- 500ml składników suchych. Ja zmieszałam amarantus ekspandowany, grykę dmuchaną, kaszę jaglaną preparowaną
- Garstka żurawiny poszatkowanej
- 5-10ml stewii
- Łyżka esencji waniliowej
- 2 łyżki karobu
- Łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 2 jajka
Przygotowanie
Składniki mieszamy na jednolitą masę i wlewamy do sylikonowych foremek na muffinki i pieczemy na 180 stopni około 15-20 minut. Gdy muffinki są ładnie zbrązowione - wyjmujemy z pieca.
SMACZNEGO SIOSTRY!
Super :). Na pewno zrobię, bo zakochałam się w amarantusie :). Pozdrawiam :).
OdpowiedzUsuńświetne muffiny :) serdecznie zapraszam do akcji ciacho na widelcu:
OdpowiedzUsuńhttp://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/ciacho-na-widelcu
mufinkii...uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńDzień dobry mam pytanie ma być 500 ml nie gram amarantuse? Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń500ml suchej mieszanki, ale może być tylko amarantus ekspandowany:)))
UsuńPycha! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają strasznie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńobrzydliwie apetyczne :)
UsuńMuszę spróbować..., ale najpierw zakupy, bo z listy potrzebnych produktów mam tylko jajka.
OdpowiedzUsuńMniam, świetnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne! :)
OdpowiedzUsuńMożna użyć mąki amarantusowej i kukurydzianej?
OdpowiedzUsuńNie, w tym przepisie ziarna dmuchane i preparowane :)
UsuńCzy amarantus powinnam najpierw ugotować?
OdpowiedzUsuńNie, amarantusa ekspandowanego nie gotujemy :)
UsuńTwoje przepisy są naprawdę ciekawe. Ciężko jest znaleźć w Internecie przepisy bez cukru, czy mąki. Zapisuję Twojego bloga do ulubionych i na pewno będę korzystać z Twoich receptur ;)
OdpowiedzUsuń