stycznia 24, 2013

WEGAŃSKIE KAKAO dla alergików i dla Natalii


Składniki
na porcję
  • 200ml mleka ryżowego, naturalnego
  • Kopiasta łyżeczka kakao bez cukru
  • Łyżeczka cukru trzcinowego, brązowego
  • Szczypta mielonego imbiru

Przygotowanie



Mleko wlewamy do garnuszka a na małe siteczko sypiemy sypkie składniki. Zaczynamy podgrzewać mleko i w tym czasie przelewamy raz po raz mleko przez sitko. W końcu wszystko się rozpuści a my unikniemy grudek.




Moja córcia uwielbia to kakao, które nazywa czekoladą na gorąco :)


SMACZNEGO SIOSTRY!

10 komentarzy:

  1. Lubię kakao naturalne zamiast tego fabrycznie dasładzanego, w kórym więcej jest cukru niż kakao ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda. Prawdziwe kakao to tylko to niesłodzone, zawierające ponad 65% kakao.

      Usuń
  2. Kakao czy zwykłe, czy wegańskie zawsze jednakowo dobre ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. o! nie wpadłam na to, żeby użyć sitka... głupiutka, a dziwiłam się, że mam grudki ;)
    muszę wypróbować połączenia kakao z imbirem ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba kakao to jeden z większych alergenów i nie bardzo zaleca się je matkom karmiącym...

    OdpowiedzUsuń
  5. Prosze Pani moze jakies konkrety dla wojska
    jakie są konkretne propozycje dla żołnierza na froncie

    Raf

    OdpowiedzUsuń
  6. ale tu pysznie na tym blogu :)

    dwojedopoprawki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Blog Dietetycznie Siostro! , Blogger