Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
Wyszły piękne i pyszne.
Lekko imbirowe z soczystymi rodzynkami.
Na wierzchu słodko kruszyła się pod zębami czekolada i lukier oraz pękał groszek...:)
Lekko imbirowe z soczystymi rodzynkami.
Na wierzchu słodko kruszyła się pod zębami czekolada i lukier oraz pękał groszek...:)
ciasto z fasoli i czekolada..intrygujace..kurcze..zastanawia mnie to..
OdpowiedzUsuńale co Cię zastanawia?
OdpowiedzUsuńnie czuć fasoli!!!
Poprosiłabym tylko jeszcze o zalinkowanie w treści posta akcji Świętujemy.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
P. S. A muffiny bardzo mi się podobają :)
Zrobię, pięknie wyglądają :) Może nie na święta, ale okres po-świąteczny, okres "lajt", jak najbardziej, hehe.
OdpowiedzUsuńjakie śliczne!
OdpowiedzUsuńbez dodatków wyszło mi, że babeczka ma 70kcal. oO
OdpowiedzUsuń