Składniki
na 4 porcje
- Pierś z kurczaka
- czerwona papryka
- Szklanka puree z czarnej fasoli
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
Mięso kroimy wzdłuż przez środek piersi aby uzyskać jak największą powierzchnię. Koncentrat mieszamy z papryką. Mięso solimy i smarujemy pastą z koncentratu - wstawiamy do lodówki na godzinkę. Fasolę mielimy i niczym nie doprawiamy. Kładziemy na płaty mięsa jako kolejną warstwę. W masę "wbijamy" kawałki pokrojonej czerwonej papryki. Zawijamy rolady z pomocą filii aluminiowej. Na brzegach rolad urywamy folię aby nadmiar sosu wyciekał podczas pieczenia. Kładziemy do naczynia lub foremki i pieczemy 40 minut w 190˚.
Na ciepło rolady są bardzo sycące - nawet bardzo głodna osoba nie zje całej! Po ostygnięciu rolady łatwo się kroją i dobrze smakują jako dodatek do sałaty.
SMACZNEGO SIOSTRY!
Fajny pomysł, ja ostatnio częściej zaczęłam używać fasoli a bidulinka powoli odchodzi na dalszy plan w kulinariach :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Prezentacja na 10 jak nie na 20 :)
OdpowiedzUsuń