Dietetycznie Siostro!

27.09.2011

NA OBIAD KALAFIOR zamiast ziemniaków





Składniki
  • Nieduży kalafior 
  • 20dkg gotowanej wędliny z indyka lub kurczaka
  • 1 łyżka łuskanych nasion dyni
  • 1 łyżka serka homogenizowanego 0% tłuszczu, bez dodatku cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pomidor
  • Sól, pieprz
Przygotowanie


Kalafiora gotujemy na parze. Gnieciemy na purée z łyżką serka homogenizowanego. Dosalamy do smaku. Na patelni i rozgrzanej oliwie podsmażamy wędlinę pociętą w paski i łyżkę nasion dyni. Na talerz kładziemy pokrojonego pomidora - posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy purée i przysmażoną wędlinę. Obiad gotowy! Danie jest bardzo sycące nawet dla bardzo głodnego człowieka!! :)



SMACZNEGO SIOSTRY!

1 komentarz:

  1. Łał, świetne! Nigdy nie robiłam puree z kalafiora :). Jedyne co bym pominęła to pestki dyni, bo ich nie lubię, ale może za to słonecznik?
    Wygląda i brzmi bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń