Składniki
- Nieduży kalafior
- 20dkg gotowanej wędliny z indyka lub kurczaka
- 1 łyżka łuskanych nasion dyni
- 1 łyżka serka homogenizowanego 0% tłuszczu, bez dodatku cukru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Pomidor
- Sól, pieprz
Kalafiora gotujemy na parze. Gnieciemy na purée z łyżką serka homogenizowanego. Dosalamy do smaku. Na patelni i rozgrzanej oliwie podsmażamy wędlinę pociętą w paski i łyżkę nasion dyni. Na talerz kładziemy pokrojonego pomidora - posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy purée i przysmażoną wędlinę. Obiad gotowy! Danie jest bardzo sycące nawet dla bardzo głodnego człowieka!! :)
SMACZNEGO SIOSTRY!
Łał, świetne! Nigdy nie robiłam puree z kalafiora :). Jedyne co bym pominęła to pestki dyni, bo ich nie lubię, ale może za to słonecznik?
OdpowiedzUsuńWygląda i brzmi bardzo zachęcająco :)