Deser idealny na każde imieniny!
Galaretki wyszły lekko waniliowe, przyjemne, mleczne i gładkie w smaku.
Arbuz dodaje słodyczy i soczystości.
Arbuz dodaje słodyczy i soczystości.
Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom cukru we krwi.
Sposobów na pozbycie się z kuchni białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
Deser podajemy ozdobiony pokrojonym arbuzem
Taki szybki, lekki deser - w sam raz przed przyjściem niezapowiedzianych gości :)
efekt super :) wszystkiego wspaniałego
OdpowiedzUsuńtakie proste a ładniutkie, prawda :)
UsuńDzięki Dusia!
I Anitom *macha skromnie*. W moim kalendarzu jest też dziś miejsce dla mojego imienia. :)
OdpowiedzUsuńŚwietny, lekki deserek. Chyba niedługo go zrobię.
I oczywiście, najlepszego!
OdpowiedzUsuń:D:D:D i Anitom!! Wszystkiego dobrego!
UsuńSłodki deser, słodkie życzenia - uważajmy tylko żeby nas nie zemdliło! :P
jadłabym!
OdpowiedzUsuńmmmmmm, siorp, siorp, siorp! :)
OdpowiedzUsuńpuchary pelne slodzyczy :D
OdpowiedzUsuńNo pycha...I jak tu nie wgryźć się w monitor?
OdpowiedzUsuńAle pięknie podane:)
OdpowiedzUsuńWczoraj zrobiłam, bardzo smaczna, lekka kolacja była :). Tylko nie miałam wanilii to dałam aromat migdałowy - ale z wanilią na pewno będzie smaczniejsze. Następnym razem może zrobię z brzoskwiniami. Pycha, polecam dla dbających o linię i lubiących podjeść małe "conieco" :D.
OdpowiedzUsuńŚwietne! Może jak zdecyduje się na celebrowanie moich 22 urodzin za 3 tygodnie to takie przygotuje :))
OdpowiedzUsuń