Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

24.04.2012

TYLKO 10 MINUT na LUNCH??


Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 250g brokułów
  • 10dkg sera żółtego (u mnie 13% tłuszczu)
  • 6 oliwek nadziewanych papryką
  • Płaska łyżka majonezu (u mnie light)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru (u mnie 1,5% tłuszczu)
  • Troszku soli a najlepiej spróbujcie BEZ SOLI :)












Przygotowanie


Brokuły ugotowane na parze - bo najsmaczniejsze. Kupuję często i często mam w lodówce gotowe do zjedzenia. Obie z Natalią bardzo lubimy :) Kapustę kroimy - wrzucamy do miski. Do tego brokuły podzielone na małe różyczki, do tego pokrojone w plasterki oliwki i ser w kosteczkę. Plus majonez i jogurt - mieszamy. GOTOWE. 



Szybciej i prościej się nie da! A do tego smaczniście, zdrowo i lekko!
Miłego dnia kochane!
Zapraszamy jutro na ogłoszenie wyników w naszej akcji z nagrodami "WYPIEKI BEZ MĄKI".

SMACZNEGO SIOSTRY!

6 komentarzy:

  1. wszystkie produkty mam.
    zaraz sobię zrobię mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i fajnie. Czyli rozumiem, że przepis jest jak najbardziej MM :)
      Buźka Stula!

      Usuń
    2. wszystko jest zgodne z MM!
      super sałatka!!

      Usuń
    3. :D A sałatkę wypróbuję

      Usuń
  2. mozna zjesc a nie nazrec sie? mozna? oczywiscie ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, mniam, idealnie nada się na uczelnię w pojemniku :)

    pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga:
    verde-scuro.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń