Składniki
Przygotowanie
Mleko wlać do garnczka i podgrzewać na małym ogniu aż oddzieli się twarożek. Przelać do drugiego garnczka przez gazę. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 15 minut. Przelać przez gazę i podawać z jajkami na twardo. Można posypać ciut majerankiem i podsmażoną w kosteczkę cebulką z czosnkiem. PYCHA :)
- 400ml mleka zsiadłego
 - 1/3 łyżeczki białego pieprzu
 - 1 łyżeczka majeranku
 - 1 listek laurowy
 - 3 ziela angielskie
 - 1/4 łyżeczki soli (lub więcej - do smaku)
 - 3 jajka na twardo
 - gaza opatrunkowa
 
Przygotowanie
Mleko wlać do garnczka i podgrzewać na małym ogniu aż oddzieli się twarożek. Przelać do drugiego garnczka przez gazę. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 15 minut. Przelać przez gazę i podawać z jajkami na twardo. Można posypać ciut majerankiem i podsmażoną w kosteczkę cebulką z czosnkiem. PYCHA :)
Kwaskowy żurek wegetariański z jajkiem a dodatkowo chudziutki i pyszny twarożek - dwa w jednym!
SMACZNEGO SIOSTRY!


Ten żurek rzeczywiście wygląda absolutnie lekko. Jak nie żurek, aczkolwiek wierzę że to żurek:)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem jak smakuje ; ))
OdpowiedzUsuńnieźle :)
Usuń