tag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post6323187143229941275..comments2024-03-27T20:53:24.553+01:00Comments on Blog Dietetycznie Siostro!: CZEKOLADOWE ciasto BEZ MĄKI - muffiny lub blat tortowyAnnahttp://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-84565252121766769072014-08-17T12:58:02.950+02:002014-08-17T12:58:02.950+02:00pewnie z fasola cos nie tak bylo - skoro wyszlo go...pewnie z fasola cos nie tak bylo - skoro wyszlo gorzkie! albo kakao za duzo! nastepnym razem zastap kakao sproszkowanym karobemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-58638378778556353102014-08-17T12:54:16.027+02:002014-08-17T12:54:16.027+02:00pytający chyba nie zrozumiał :) chodzi o zawartość...pytający chyba nie zrozumiał :) chodzi o zawartość procentową tłuszczu na 100g mleka granulowanego... czyli dane z tabelki wartości odżywczych podanych na opakowaniu mleka w proszku!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-54123939923750525902014-06-30T18:58:43.709+02:002014-06-30T18:58:43.709+02:00Zrobiłam, zamiast stewii dałam cukier trzcinowy. K...Zrobiłam, zamiast stewii dałam cukier trzcinowy. Konsystencja była jak przy zwykłych muffinach czekoladowych, ciasto ładnie wyrosło... Niestety wyszło strasznie gorzkie :( Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-73937706021355717462013-07-17T10:27:11.875+02:002013-07-17T10:27:11.875+02:00a bez kakao też wyjdą? i czy trzeba wtedy dodać co...a bez kakao też wyjdą? i czy trzeba wtedy dodać coś zamiast niego?Joannahttp://malezwyciestwa.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-17845896552914020292013-01-11T21:18:41.553+01:002013-01-11T21:18:41.553+01:00Można słodzić czym chcesz - stewia to opcja. Cukru...Można słodzić czym chcesz - stewia to opcja. Cukru wsypałabym 10 łyżek. Chodzi o to aby zabić smak fasoli - za pomocą kakao i słodzidła.Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-70465546889361351172013-01-11T21:16:22.841+01:002013-01-11T21:16:22.841+01:00Czy zamiast słodzika w płynie można dać cukier trz...Czy zamiast słodzika w płynie można dać cukier trzcinowy? Jeśli tak to ile go sypnąć? Z góry dziękuję za odpowiedź! ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-64654598909735085882013-01-11T21:03:28.439+01:002013-01-11T21:03:28.439+01:00Nie pozostanę dłużna i zapodam z kalmara według Tw...Nie pozostanę dłużna i zapodam z kalmara według Twojego przepisu ;)<br />Tez pozdrawiam!! ;)Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-64067058653535628512013-01-11T11:50:17.951+01:002013-01-11T11:50:17.951+01:00wow! ta fasola mnie intryguje! jak już moje wszyst...wow! ta fasola mnie intryguje! jak już moje wszystkie blendery, miksery i foremki przypłyną, to przetestuję! Pozdrawiam Aniu z Dubaju :)asiathinksthings.comhttps://www.blogger.com/profile/07082068895472288949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-23934282385183216872012-11-11T16:45:07.918+01:002012-11-11T16:45:07.918+01:00Stewia w proszku mi gorzknieje w pieczeniu i ja ni...Stewia w proszku mi gorzknieje w pieczeniu i ja nie polecę jej. Tabletek nie używałam. Ta w płynie jest słodka ale mało wydajna - trzeba jej sporo wlać. Kakao dodać według uznania - ja dodaję 6 łyżek - dużych, do zupy. Karolina zwykle dodaje tylko 2-3 łyżki.Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-91846913315118581012012-11-10T14:16:41.410+01:002012-11-10T14:16:41.410+01:00Zrobiłam... Chyba coś wyszło nie tak. Ja również d...Zrobiłam... Chyba coś wyszło nie tak. Ja również dodałam stewię w tabletkach. Może dlatego ? Jeśli chodzi i stewię w proszku, ile jej dać na ciasto ? czy kakao ma być 6 dużych łyżek ?Pokryszkahttps://www.blogger.com/profile/06699689388778476668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-72083597470312301732012-07-22T19:36:59.131+02:002012-07-22T19:36:59.131+02:00Moje wyszły bez smaku. w góle nie słodkie. Dodam, ...Moje wyszły bez smaku. w góle nie słodkie. Dodam, że użyłam tabletek słodziku.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-27064848666881491552012-07-15T17:44:28.510+02:002012-07-15T17:44:28.510+02:001/2 szklanki mleka w proszku granulowanego, odtłus...1/2 szklanki mleka w proszku granulowanego, odtłuszczonego 0,08% tłuszczu na 100gAnnahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-49090272418622799692012-07-15T17:15:36.547+02:002012-07-15T17:15:36.547+02:00"Tłuszczu na 100g"? To znaczy, że można ..."Tłuszczu na 100g"? To znaczy, że można użyć oleju rzepakowego ? I w jakiej ilości np na łyżki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-2454817829168410272012-04-10T09:04:55.199+02:002012-04-10T09:04:55.199+02:00Przepis przetestowałam i jest świetny! Musze odchu...Przepis przetestowałam i jest świetny! Musze odchudzić swojego Mężczyzne i ten przepis nadaje sie idealnie! Ciasto mu smakowało i nie chciał wierzyć,że dietetyczne ciasto może być takie pyszne! Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-73254374016634342152012-03-20T18:15:00.661+01:002012-03-20T18:15:00.661+01:00Zrobiłam je dziś, nie są co prawda w ogóle słodkie...Zrobiłam je dziś, nie są co prawda w ogóle słodkie, ale dla mnie to nie problem, następnym razem dodam trochę więcej ksylitolu a teraz można je przekroić i posmarować jakimś zacnym mazidłem typu dżem. Plusy są takie, że zjadłam dwie muffinki i jestem zaskoczona, że nie idę zjeść całej reszty ;) robiło się je z uśmiechem na ustach, wyszły o śmiesznym kształcie ;) zjadłam je na podwieczorek ze szklanką ciepłego mleka i jestem najedzona. Są mega sycące i mają piękną konsystencję, ani nie za suche ani nie za mokre. Dla mnie rzeczy bez mąki to paradoks, bo nie rozumiem chemii kuchennej, jak coś takiego się może w ogóle stworzyć. Dziękuję! Będę je często piec. Sama wychodzę dopiero z diety 1200 kcal, gdzie ciągle dietetyk kazał mi jeść to co on chcę, więc teraz kiedy sama dokonuję wyborów to szaleję ;) P.S Ten blog jest rewelacyjny!Rossahttps://www.blogger.com/profile/12319703465317759235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-65187166532718378272012-03-20T17:49:18.394+01:002012-03-20T17:49:18.394+01:00Witam!
Przyznam, że moje pierwsze wypieki zawierał...Witam!<br />Przyznam, że moje pierwsze wypieki zawierały słodzik w tabletkach a teraz go już nie używam. Niemniej nigdy nie zdarzyło mi się aby ciasto było gorzkie. Owszem, słyszałam, że tak się zdarza. Ja zawsze mam tabletki słodziku na cyklaminianie sodu - nie zawierające aspartamu. Może to sposób na uniknięcie gorzkiego smaku...cóż. Zdaje się że należy wprowadzić poprawki do kilku przepisów. <br />Panią jednak zachęcam do pieczenia. Do zakupu słodziku w płynie - jest najlepszy i bardzo wydajny- na takie ciasto wystarczy łyżka takiego słodziku.<br />Pozdrawiam i życzę aby wypieki już nigdy nie rozczarowały Pani! :)Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-74032230017636436712012-03-20T17:19:40.187+01:002012-03-20T17:19:40.187+01:00a mi niestety nie wyszło :(. Wygląd - ok, konsyste...a mi niestety nie wyszło :(. Wygląd - ok, konsystencja - super. Wyrosły - też bardzo ładnie. A smak - po prostu tam gdzie był słodzik maskrycznie gorzkie. I tak sobie myślę, czy to może być od tego, że słodziku nie powinno się piec, tylko zastosować zamiennie fruktozę? Znajoma mi tak powiedziała i się zastanawiam :)<br />I tak myślę czy piec jeszcze raz, ale z fruktoza :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-57737927966521915422012-03-13T18:33:03.712+01:002012-03-13T18:33:03.712+01:00Rewelaaacja!Rewelaaacja!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-18089131388128437012012-02-24T11:11:20.033+01:002012-02-24T11:11:20.033+01:00Hej :)
Najlepsza będzie gładka masa oczywiście. N...Hej :) <br />Najlepsza będzie gładka masa oczywiście. Na samym początku mojej przygody z ciastem fasolowym rozgniatałam ugotowaną fasolę widelcem. Zdarzały się grudki ale generalnie było ok ;) Spróbuj!Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-46992447683077180552012-02-24T10:44:58.810+01:002012-02-24T10:44:58.810+01:00A ja mam pytanie, czy jak ugniotę fasolę ugniatacz...A ja mam pytanie, czy jak ugniotę fasolę ugniataczką do ziemniaków, to muszę to zrobić jakoś BARDZO dokładnie? Lepiej zblendować? Czy to musi być taka bardzo gładka masa? Bo mam wrażenie, że ugnieciona fasola nie będzie taka bardzo gładka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-25980606301784331132012-02-24T10:32:19.470+01:002012-02-24T10:32:19.470+01:00ok spróbuje ale użyję dyni w occie oczywiście po o...ok spróbuje ale użyję dyni w occie oczywiście po odsączeniu i dam znać czy i jakie byłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-62229065974983911462012-02-24T09:59:39.771+01:002012-02-24T09:59:39.771+01:00Spróbuj i daj znać jak smakowało. Kuchnia to labor...Spróbuj i daj znać jak smakowało. Kuchnia to laboratorium - kombinuj! Pamiętaj tylko o zachowaniu konsystencji całego ciasta, dlatego proponuję dynię ugotować na parze a potem z niej zrobić puree. Btw ciasto z dynią też u nas znajdziesz :)Annahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-73862442183317819502012-02-24T09:55:02.281+01:002012-02-24T09:55:02.281+01:00ponawiam swoje pytanie czy fasolę można zastąpić d...ponawiam swoje pytanie czy fasolę można zastąpić dynią bo kukurydzą można próbowałem na chlebie i był boskiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-89481988850267526852012-02-23T14:07:06.195+01:002012-02-23T14:07:06.195+01:00Ja gaduła jestem, to i poplotkowałam :)
Ale ok, ml...Ja gaduła jestem, to i poplotkowałam :)<br />Ale ok, mleko w proszku będzie no i pieczenie jutro. Pochwalę się czy wyszło :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2625011598459706262.post-88729027835779117012012-02-23T14:05:04.289+01:002012-02-23T14:05:04.289+01:00to sobie poplotkowałyście :D:D:D
Jak nie masz mlek...to sobie poplotkowałyście :D:D:D<br />Jak nie masz mleka to daj jedno jajko mniej i mniej jogurtu - tak jak pisała Karolina.<br />Mleko w proszku znajdziesz w alejce z mlekiem w kartonie, tuż obok jajek - po prawej :D:D:DAnnahttps://www.blogger.com/profile/08554448855145294130noreply@blogger.com