Dietetycznie Siostro!

25.10.2011

ZJEDZ MNIE ILE CHCESZ!



Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.

Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.

Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.

Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku 
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.



W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu. 

W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.


W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.



Babeczki nie tylko wyglądają bosko (fajnie czasem zainwestować w foremki) ale również wspaniale smakują. To mega słodki - mega wypasiony deser! Spełnienie marzeń każdego łasucha...którym ja z pewnością jestem!


4 komentarze:

  1. Wygladaja fantastycznie, choc troche mnie ta "lajtowosc" przeraza ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ile chce? to będzie niebezpiecznie dużo :)

    OdpowiedzUsuń