Zdrowie i równowaga zaczyna się na talerzu

29.10.2011

PIZZA CIPOLLATA bo jest inna niż wszystkie!

Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.

Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.

Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.

Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z mąki. 

Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku 
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.



W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu. 

W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.



Pizza jest wspaniała! 
Słone i pikantne anchois świetnie pasuje do cebuli, 
oliwka miło dopełnia danie będąc też dodatkowym smakiem. 
Całość świetnie się kroi i można jeść rączkami. 


Cóż mogę powiedzieć - zdrowo i lekko! 
Zakochałam się :):)

5 komentarzy:

  1. Mam tę samą książkę, jest świetna. Polecam spaghetti z klopsikami i szparagami ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajnie! W takim razie muszę spróbować, dzięki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Get daily ideas and methods for making THOUSANDS OF DOLLARS per day FROM HOME for FREE.
    CLICK HERE TO START IMMEDIATELY

    OdpowiedzUsuń
  4. SwagBucks is an high paying work from home website.

    OdpowiedzUsuń